Лiто

Йде веселий дідуган,
І несе великий жбан
Літо дітям,   звірям,   птахам,
І  деревам,   і  мурахам...

Приспів:
Усміхається усім, хитро жмурить добрі очі,
Він з рудою бородою в помаранчевій сорочці...
Замість палиці – промінчик,
Стиглі ягоди намистом...
Діду-Літо, Діду-Літо,
Завжди входить урочисто
На подвір’я – та й до липи,
Щоб розквітлі нові квіти!

Підставляй-но личко сонцю,
Цілий  жбан  дід  ллє  до  донця...

Обіцяй  йому  гуляти  ціле літо,   без упину!
Вчителів  більш  не  чіпати,   дати  їм  перепочину!
Покупатися  у  морі,   з’їсти  фрукти  всі  в  коморі,
І  на  веліку  кататись,   а  ще,   в  річці  покупатись!
І  сміливим  стати  в горах,   вийти  в  маминих  підборах,
Пригнути  не  раз  з  тарзанки,   і  бабусі  мити  банки
Для  варення,   танцювати,   і  співати,   і  біжати,
Потім  знов  перепочити ...   ух...
Діду-Літо,   обіцяю,   трісну,   але  відгуляю!


Рецензии