Хмаринки в серпневому неб

  В серпневому небі часто
  Кораблики-хмарки купчасті,
  По формі причудливо-милі,
  Пливуть, непорочно-білі.

  Виразні на тлі голубому,
  Без племені-роду, без дому,
  Погордливо-благородні.
  Їх барви контрастно-холодні.

  Граційно і вже невмолимо,
  Не впевнено, ледве вловимо
  В прозорім повітрі не прошені
  Витають запахи осені.

  Прощальний цілунок літа
  Антонівкою налитий,
  Медово лоскоче губами,
  Віє смутком, пахне грибами.

                14.08.2000


Рецензии