Грiхи
У кожного свої гріхи.
Але навряд хто уявляє,
Які їх наслідки лихі.
Недбало робимо ми вчинки
І не турбуємось про те,
Що псуємо лиш за хвилинку
Чий-небудь настрій. Будь яке
Невдало вимовлене слово,
Несправедливий злий докiр
Вже привести когось готовi
До інсульту. Наперекір
Учинок, зроблений поспішно,
Як рана у грудях пече...
Пасквіль, іронія, насмішка,
Іноді ранять боляче!
Крадіжки, жадібність, настирність,
Нахабство, лінощі, брехня,
Презірство, бійки і чванливість -
Їх зустрічаємо щодня.
Яке життя було би миле:
Добро і усмішки, та сміх,
Коли б ми стримувать уміли
Себе і не впадали в гріх.
Жовтень 2002 р., Крим
Свидетельство о публикации №112051507909