2 Iз циклу ПроЧас укр Оксанка Гаджий

Він уперте мале дитя
вередливе
не приручене
мале
уперте

– Подивись, оце місяць
– Ніць!
– Та ні, це місяць!
– Ніць!!
– Це місяць!!
– Н-і-!-і-ць!

Він що кліткою для колеса
Він що колесом для хом’яка
Він що хом’яком для крові із твого пальця
Не приручений

Тіка;є ті;кає тіка;є ті;кає
так тільки так

Ховається в нього
(в мене)
на язиці

Тіка;є
ті;кає
тіпає
дихає
дихаємо

Ховається в мене
(в нього)
в зіницях
пальцями ніг шарудить
лоскотанням
солоно-пекучим обличчя роблячи
солоно-пекучими обличчя роблячи

Так тільки так

– А оце вовк
– Пабачка!
– Вовк!!
– Пабачка!!
– Послухай дідуся! Це вовк!!!
– П-А-А-Б-А-А-Ч-К-А!!!

Не приручена і уперта пабачка
Не приручений і упертий…

Лише уві сні
їстиме із наших рук
Тільки (ми) так і не навчились одне одному снитись


Рецензии