Звездната забрадка

ЗВЕЗДНА ЗАБРАДКА
   Тодорка Николова с духа на Иван Николов
Ти ли ми изпрати звездната забрадка
с гущерчето малко, мои, мили братко?!

Всяка вечер идва.
Гледа упорито.
Мълком ми говори в ъгълчето скрито...

И тревога пада.
Вечерта сребрее.
В нощната безмълвност, погледът се рее...

Тихо се събуждат спомените рижи.
Детството подскача.
Топлина се ниже....

Лунната безбрежност хваща ме в прегръдка
и духът ти сипе бледоветра тръпка.

Ти ли ми изпрати звездната забрадка
с гущерчето малко,мои, мили братко?...

И стихът ти мъдър със щурците пее
В лунната безбрежност, образът ти грее.
"СТРЕЛЕЦ НА МИГОВЕ" 1998г.


Рецензии