Вклоняюся

Зацвіли каштани, черемха, бузок
Ваш Чернігівчани зелений куток
І мені став рідним, бо у нім живу,
В славному Чернігові партизанському.

Це спортивне місто квітне з року в рік,
Повниться будовами правий й лівий бік
І Десна бурхлива дзвоном виграва,
Всіх вітає Вал, Елецька й Болдина гора.

Старовинні церкви - пам'ятка славян
Скільки жаху знесла ти, добрая земля!?
Скільки довелось тобі кровоньки прийнять,
Щоб змогли ми українським містом тебе звать!

Ти з руїн вернулася Сиверська земля,
З пеплу піднялася в вись, славонька твоя.
Довелось трагедію страшну пережить,
Вже в після війни період, силоньки згубить,

А кому й життя своє з гордістю віддать,
На Чорнобильській АЕС, як не поважать
Земельку святую чесну і як не любить?
Ветеранів і загиблих як же не цінить?

Тож уклін мій Вам сердечний і тобі земля,
Друга моя матінка непокорная!


Рецензии