Травневий дощ

Дощі у травні випадають
По небу блискавки і грім
Вітри дерева коливають
Всі поховалися у дім.

На небі райдуга з’явилась
Сіяє фарбами вона
Верба над ставом похилилась
Багато літ стоїть одна.

На греблю хвилі напирають
Шумить і піниться вода
Човни туди-сюди гойдають
Їх силу гасять берега.

На небі хмари розійшлися
Промінням сонце виграє
Краплини з листя полилися
І тихо навкруги стає.

Зозуля в лісі закувала
Жуки в польоті загули
І благодать така настала
Бузки грайливо розцвіли.

Бушує, квапиться природа
Бо травень швидко промайне
І незабутня його врода
Людей до щастя приведе.


Рецензии