м фи Давньо Грец..

Чудовий день,чарівна ніч,
І світ-він ніби у пітьмі,
А ось зірки-манлива річ
На небі,як маленькі острівки.

І з них намалювалася картина:
Зі списом, в шлемі – це Афіна
Стоїть на захисті воріт,
Що нас веде у потаємний світ,
Який не бачать нині люди.
Боги там всі. Вони усюди.

І громовержець Зевс величний
Сидить на троні саме вище,
А поруч з ним – відважний Геркулес,
Ревнива Гера і Гермес.
Там і Аїд, і Посейдон,
І Афродіта й Аполон.

Усі на раді, на Олімпі.
Низькі створіння, навіть німфи
Збираються там кожен день
Творити долі всіх людей.


Рецензии