Доля поета

У козака тяжка доля,
Та в поета тяжча.
Козаку - лиш шаблю й волю,
А поету важче.

Бо то ж треба так писати,
Щоб люди згадали,
Не забули, спом'янули -
Та й перечитали.

Білий аркуш - чисте поле,
І вірша стремена.
Замість шаблі - перо в руку -
І пиши... Ой, Нене!

Україно, дай наснаги
Синові Тараса,
Щоб боялись вірша більше,
Ніж кулі та часу.

А настане як година
Голову схилити,
Щоб приходили до мене
Твої, Ненько, діти.

Щоб, як батька Григоровича,
Незлим тихим словом -
Пригадали син і мати
В лагідній розмові.


Рецензии