Ноктюрн

Хочу для нього бути позначкою звитяги,
висіти медаллю на кітелі, гріти груди.
Знаєте, він витирає руки об чисті стяги
і хтів би назвати мене на честь Гертруди.

І так болить відсутній зв'язок з моїм абонентом,
Стає безмежно шкода змарнованих років.
Він для мене зостанеться декадентом,
що шукає ключів у По між римопотоків.

І нам би - іспанське кіно і британське сінті.
Знаєте, у мене його очі й жага авантюри.
І так щороку, у цьому жорстокому квітні
Минуле по совісті дряпає смутні ноктюрни.


Рецензии