Колискова

Накрила ніч село дрібним дощем,
Із стріхи краплі падають в відерце,
Сумну співають вітер і сичі
Мелодію,що ріже ножем серце.

Горить свіча у склянці на столі,
Повільно вітер полум'я хитає,
У чорній рамці фото на стіні,
На нім вона сміється, не ридає.

Вона жива,вона - саме життя,
Та доля розсудила по-своєму,
Вказавши шлях із світла в небуття,
Життєву перекресливши поему.

Стоять, схиливши голови сини,
Свіча у склянці,мов життя згоряє,
Кричать сичі.Ти прийдеш знову в сни,
Синам знов колискову заспіваєш.


Рецензии