Сяйна надiя

Не спиться. Чомусь не спиться.
Вітер колискову співає.
Тобі нехай насниться,
Що час хвилини в долоні збирає.

Ти спи. Мені не спиться сьогодні,
Немов від терпкої кави.
Вії спати не згодні,
Очі лукаві.

Ти спиш. Ти – моя мрія
Про завтрашній день.
Ти немов остання надія
Сховатися від рутини буднів.

Не спи! Відкрий свої очі,
Розбий смуток об камінь небес!
І запали світло серед ночі
На вході в країну чудес!

Але спиш. Ти – тільки надія,
Віра, що, мов місяць зоріє
На щоденному подиху небосхилу.
Та сонце візьме мої крила,
Візьме човен на якому плила,
І в рожевому сяйві світанку
Прокинеться буденна пустота.


Рецензии