Лястовица бяла

ЛЯСТОВИЦА БЯЛА
            на дъщеря ми
Дъще моя, моя малка птица,
много рано излетя от мен.
Все поглеждам Йовковата жица
и да кацнеш
чакам някой ден.

Тук ли си,
усмивка бриз ме гали
в моя свят на ранна самота.
Бъбренето светлината пали
и ми се усмихва пак света.

Синчето ти от люлката поглежда,
свил ви двамата в юмручени ръце
и към други друмища отвежда,
детското ти майчино сърце.

Скъпа моя, моя малка птица,
лястовица бяла в моя ден,
аз изпращам Йовковата жица
с благослов по пътя отреден.

Дъще моя, лястовица бяла...
"ОТ МИГЛЕНО РАСТОЯНИЕ"1995г.


Рецензии