Мовою Шевченка
Добра ця Земля.
Хто придумав що ці люди
Можуть жити лиш для себе?
Хто закинув нам бірюльки
Що ми ніщо не знаємо,
І знати не бажаємо,
Бо наша хата з краю.
Лиш не чіпайте нас?
А вже пів мира лицарів
І всі дай бог як ми:
Хмельницькі та Олійники -
Накручені чуби.
Ходили в справи різні
Де нас не було.
Від бритів до японців -
Всі в очі нам дивилися
Якщо питали ми.
Та в першій конституції
Величної Америки
З легкої руки
хлопця Матлаковського
Відзначилася Жмеринка.
Не був же він дурний?
І зараз потихеньку
Здобув хатині рідній
Свободи добрий лад,
Передамо до Мінську
А там і до Москви
Мальовані інструкції
Як з владою балакати
І будувати дім.
І хай кажуть москалики
Що тільки сало любимо
Нехай вони пишаються
Азійським бунчуком.
Ще буде, ще поборемось,
Здобудемо своє.
Та всім нашим нащадкам
Із пагорбів Донеччини
З помешкань галичанських
Та зі столиці Києва
Передамо привіт.
Ми знаємо бо чуємо
Усе миро утворення
Як пташеня з яйця
Викльовується тут
У головах понурених
Та у серцях покинутих
Хлопців та дівчат
З берегів Дніпра.
Свидетельство о публикации №112042001857