Чи довго ще триватиме зима?

Чи  довго  ще  триватиме  зима?
В  полоні  сонце.  Заморожене  проміння
зігрітись  хоче  й  видихнуть  сповна
на  білу  постіль  і  гілок  сплетіння.
Як  довго  ще  тягтиметься  зима,
що  ловить  зорі  й  закрива  тепло  собою?..
Я  хочу  так  прокинутись  весною,
пробити  холод  барвних  звуків  простотою,
розмалювати  сивий  горизонт  собою,
щоб  поглядом  торкнувсь ти  його  дна,
вдихнув  проміння  і  відчув  -  весна...


Рецензии