Фiолет

Внутрішні  стіни  душать,
зовнішні  -  ковзають  пальці.
Знову  тканина  і  п'яльця,
вуха  епіграфом  глушить.
Піняться  в  морі  зеленім
ніжні  квітки  анемонів.
Білому  світу  сезоннім,
наче  й  немає  кордонів.
Сплющує  простір  буденний
стеля  з  мазків  фіолету,
стрілами  із  арбалету
листя  зупинить  хід  темний.
Шматтям  подертого  неба,
що  підпирають  руки,
наче  кочвникам-крукам,
вирватися  дуже  треба.
В  світі  отім  барвінковім,
з  помостом  фарб  фіолету -
місце  пролога  для  злету
і  розгортання  сюжету.


Рецензии