ИСУС

Застигло небо. Навіть вітер втих.
І пташка де-не де співала.
Про те, що люди взявши великий гріх.
Про те, нам  пятниця страстна кричала.

Його вели, як грішника  до страти,
А він, заради нас всіх жив.
Він не тікав. Хоч міг нас покарати
Але життя своє за нас віддав.

Не нарікав. Стікали рани.
Кров струменіла на ногах.
Йому вінок звязали з тернів,
Щоб ближче був до Бога так.

Світились очі. Було страшно.
Розпятий Бог  дививсь на нас.
Мовчали люди, немов оглухли,
І тільки плакав вільний птах.

На тім хресті по обидва боки
Розпинали  грішників земних.
Його ж невинного розп'яли
Взяли на душу смертний гріх.

Він знав, що так йому судилось,
І мусив за  гріхи лягти.
Він Божий син, вони ж сміялись,
А він казав: ти їх прости.

Просив за всіх  прощення в Бога.
Моливсь.Щоб бог нас не карав.
Вінок із тернів нахилився
Він не прощався.Він  все знав.


Рецензии