Gulumseyisini anlatmak

Bir andir, capa atmis gemi gibi donup kalan,
O an bu an, farkli bir his alir beni ve goturur,
Birdenbire okyanusta o damlayi arar durur,
O ruzgarin kucaginda uzaklara gittigin o an.

Bugun ruzgarin kalp atislarina kulak vermek,
Anlatabilmek isterdim, donup bakman yeterdi,
Simsiki saran o pismanligi dile getirebilmek,
Sozcuklere kapi acmani icten ice isterdim.

Hayatima anlam katan bir sey oluvermisti sanki,
Gulumseyisinin gizemini kavramaktan acizdim,
Seni savuran ruzgarla sinsi sisin bulustugu o anki,
Melek bakisinin o sirrini paylas benimle derdim.

Hatasi olmayan kulun olamayacagi belli ki,
Anlik hata sozcukleri paramparca etmisti,
Okyanusun acelesi ruhumuzu esir etmisti,
Neden gonul zaafindan o an anlamadin ki?

Issiz bir bahcenin, nadir esrarengiz gulusun.
Guldugunde renkler acar, bakisla fethedersin,
O pencereden sana bakan gunesle ortusursun,
Gokkusagi olup, civil civil sevinc, isik sacarsin.

Misralarin goz bebegi olmak icin dogdun sen.
Ezgilerin aski, asil durusuna mahkumum ben.
Renkler sacan o gulumseyisinde anlam bulur,
Ve kalbime birden huzur coker, sarar, durur.
Esirin olmak icin gozlerine bakmak yeterdi.

 
                Guleryuzlu Meslektasima,
                Merve Gulsun Buyukcinar’a
                ITHAFEN…


Рецензии
Простите
Нууу ни чо не понятно...))) не обижайтесь...

С уважением
Я.

Дмитрий Александрович Мамонтов   13.04.2012 19:07     Заявить о нарушении
Это стихотворение на Турецком языке Дмитрий. Я уже 17 лет живу в Турции. Опубликовал я его здесь потому, что оно мне очень дорого.

Дилявер Фахриев   14.04.2012 11:16   Заявить о нарушении
Тешекюр эдерим
)))))
Сори за мой хранцузский) и пусть будет так, раз дорого...
Удачи..
Я.

Дмитрий Александрович Мамонтов   14.04.2012 12:51   Заявить о нарушении