Краeвид

Заростають стежки бур’янами
Не ходив я стежками давно
Все змінилося тут із роками
Але тягне і досі в село.

Знов пройтися своїми стежками
Щоб відчути повітря п’янке
До землі доторкнутись руками
Тут коріння моє ще живе

Із криниці води ще попити
Посидіти у тиші в гаю
І зозулі там голос почути
Відпочити у цьому раю.

Тут буяє весною природа
Над урвищем калина цвіте
В’ється стрічкою в полі дорога
Що у світ нас роками веде.

Колоситься пшениця у полі
Визріває під сонцем зерно
І гуляють вітри тут на волі
До землі нахиляють стебло.

Понад річкою верби і лози
І зелена трава шелестить
Не злякали їх люті морози
Вони вміють себе захистить.

Краєвиди з роками цінуєм
Вони збуджують наші серця
Рідну землю і досі кохаєм
І не буде у цьому кінця…


Рецензии