Таралыштык калага
Кугэрчендэй хавада , Таралыштык калага.
Авылларны ятим итеп
Киттек яшэп калырга,
Без кайтырбыз кунакка , туып ускэн тобэккэ.
Ж.анда сагышларны басып , яшэргэ коч кирэккэ.
Кайтабыз похтэ киенеп , Кучтэнэчлэрне алып.
Ата- аналар соенеп
Каршылыйлар шатланып.
Без кайтабыз кунакка , туып ускэн тобэккэ.
Авылдагы “кучтэнэлэр” калада бик кирэккэ .
Сагынабыз авылны , Дусларны туганнарны.
Лэкин авылда эшлэргэ ,
Калмыйбыз без яшэргэ.
Кайтабыз кунакка гына , туып ускэн тобэккэ.
Авылларда калып булмый, каладагы рэхэткэ.
Авылдагы ж,ир эшен , Эшлэсен башка кеше
Татыйбыз ускэн ж,имешен ,
Ташымыйча тиресен.
Без кайтабыз кунакка саф хавалы тобэккэ
Су коенып хэм кызынып ял итэргэ кирэккэ
Кызлар китэ авылдан ,Егет эзлэп каладан.
Табышалар мен, арадан ,
Егете дэ авылыдан.
Без кайтабыз атна саен , туып ускэн авылга.
Ярдэм килэ авыллардан , кавышсакта калада.
Тормыш мэшэкэте белэн ,Авылга кайту сирэк
Кала кешесе мин диеп ,
Яшибез инде димэк.
Без кайтабыз авылларга , кала кешесе булып.
Авылларда калганнарны , йорибез шаккаттырып.
Олыгая бару белэн ,Сагну хислэре арта
Уйландырып сагышлардан ,
Кайту юлына тарта.
Барыбызда без кайтырбыз , тормыш юлларын утеп.
Кемдер якты коннэр котеп, кемдер мэн,ге юл китеп.
(01.04.2012г.)
Свидетельство о публикации №112041210850
Фания Фаррахова Тухватуллина 30.08.2015 19:47 Заявить о нарушении