Бебчето ми

БЕБЧЕТО МИ
Зрънце любов
в ръцете ми трепти...
Личице - от светлина и леда?
Ръчичките, крилцата на звезди,
душата ми държат.
А Рая… гледа…

Какъв е този миг на тържество
с аромат на бебе и кайсия?
Сърцето ми
потъва в блаженство.
Валисия е моята магия.

И този дом е вече моя стих
на радост и вълшебство,
и тревога,
и  в него аз любовно биле пих…
и пия…
и  целунат съм от Бога.

Мъничката с усмивчица кръжи…
Косичките ?
Нощта пред тях е бледа.
С гласчето си сърцето ми държи,
И Раят през очичките ме гледа.


Рецензии