БЕЗ МАМА

БЕЗ МАМА
Феята нощем обич  простира
с луната отваря вратата,
влиза усмихната и ме намира
но  будя се, пак в самотата.

Паля на огъня топлата ласка,
в сърцето обич напира,
в здрача на слънцето феята бляска
за мама очите се взират.

С душата на мама
в мечите летя,
любов от небето ме пази.
Нали са децата  живи цветя
кой за какво да ме мрази…
Тъгата узрява,
зрее надежда…
зная, че Бог не забравя,
води ме в пътя
и вяра отрежда
и любовта си дарява. 

Очите препълнени с няма тъга
се носят през дни на омраза…
Търсят на мама добрата ръка
в страх и беда да ме пази.
И за мечтите в мечтите сега,
мечтая омраза да няма
късмета да идва с дъждовна дъга,
изгряла в очите на мама.
 


Рецензии