Всеки ден е празник

ВСЕКИ ДЕН Е ПРАЗНИК
Сутрин ме събужда мама,
аз съм първокласник.
За училището рано
тръгвам, че е празник.

Там ни срещат срамежливи
букви мълчаливи,
но с гласчетата ни живи
стават приказливи.

Щом до буквичката гласна
наредя съгласна,
всяка думичка насреща
весело   посрещам.

Срички в думички, нареждам,
както кака в къщи,
бързо стаята подрежда,
мама щом се мръщи.

Ето малки и големи
буквите разплитам
приказки, гатанки, сцени…
уча и прочитам.

Мила мамо, мила мамо,
аз съм първокласник
тръгвам с чантата на рамо.
Всеки ден е празник.


Рецензии