Първокласник

ПЪРВОКЛАСНИК

Да не ми помагаш може.
В чантата закуска сложих.
Първокласник съм голям
да се справям мога сам.

Със звънче и смях е леко,
че от къщи недалеко,
ме посреща с весел глас,
училището с  моя клас.

И буквара и сметалото,
черната дъска, четалото,
тебешира и молива,
и играта закачлива,
госпожата сладкодумна,
приказката хитроумна,
и компютърът пред мен
ме учудват всеки ден.

Първокласник съм голям!
И голям съм, вече знам!
И съм твоята опора
в радост, мамо и в умора.


Рецензии