Звънче

ЗВЪНЧЕ
Животът  не е ли звънче?
Мами ни, мами и ето,
момиче съм вече с момче
и смях на звънче е сърцето.

Животът не е ли звънче,
звъни любовта там където,
любов от душата тече
и грее в усмивка  детето.

И носи ни, носи звънче,
за радост сърцата ни буди,
за песен денят ни влече
и с чудесата ни, чуди.
               
Когато  звънчето звъни
и вятър звънчето разнася,
злосторство с добро се мени
и доброта се понася.
               
Звънчето е слънце без мрак.
Звънчето е смях на детето.
Звънчето е полския мак.
Пее звънчето в сърцето.
 


Рецензии