Wierszyk urodzinowy

              Станиславу Б.

Pan Staszek jest
Czy raczej Slawek?
- Dziekuje Panstwu,
Nie robimy wiecej stawek!

Pan nie startuje juz,
Lecz twarda ma postawe.
Niech tak na zawsze jest.
Z tym, ze nowe kroki
Prowadza Pana w gore niech,
W obloki.


Рецензии