Кротнала любов

КРОТНАЛА ЛЮБОВ
Мамо, мамо, моя златна мамо,
моя въздух,
прошка,
слънчев ден!
Колко студ
преследва ме от рано,
ако ти
не си,
не си до мен.

Колко болка,
колко горест мамо,
ти прегръщаш с мека топлина!
Щом очите ти
погледна само,
ме целува
обич с добрина...

Мамо, мамо скъпоценно  рамо…
драгоценен милосърден зов,
блага, вярна, всеотдайна мамо,
неподкупна кротнала любов.


Рецензии