Приказка за таралежите

ПРИКАЗКА ЗА ТАРАЛЕЖИТЕ
първо място на национален конкурс на детската песен изпълнява ДВС ТАРАЛЕЖИТЕ

Приказките ние пишем
с причудливи роли.
Феновете ни въздишат
с мъдрости наболи.
А наградите ни святи
са вълшебства боси.
С лудориите в сърцата
щастието носим.

Таралежи, таралежи,
щом си таралеж,
с бодлите си не бива
напразно да бодеж.
И даже ако трябва
бодлите прибери,
по пътя си нагоре
с усмивка премини.

И с бодли сме, таралежи,
весела дружина,
пакости игри копнежи
крием за мнозина.
Пощурели  са ни дните,
вятърът ни носи,
приказно редим игрите,
приказки с въпроси.

Таралежи, таралежи,
щом си таралеж,
с бодлите си не бива
напразно да бодеж.
И даже ако трябва
бодлите прибери,
по пътя си нагоре
с усмивка премини.


Рецензии