Най-хубавите стихове

НАЙ-ХУБАВИТЕ СТИХОВЕ

Най-хубавите стихове?
Не знам...
Лошите напомнят ми
Живота.
Но тайнство ли е
неговата нежност?
Макар сурова
пълна е с безбрежност…
И стиховете колкото и лоши
носят се в души
а не в галоши.
Може би
от любовта безкрайна
животът носи
животворна тайна
и към безредието да пътува
атомът живот,
живот жадува
и пренарежда
невидима мрежа
и плете живота с жива прежда…
А после?
После?
Накъде?
Където
любовта е призив на небето
и поражда страсти и тревога
на сърцето
в черна изнемога.
И шепти от болка думи луди
и реди небесни изумруди.
Може би
от любовта безкрайна
разплитаме
живителните тайни...


Рецензии