В. Симоненко

Ти  знаєш,  що  ти  —  людина? 
Ти  знаєш  про  це  чи  ні? 
Усмішка  твоя  —  єдина, 
Мука  твоя  —  єдина, 
Очі  твої  —  одні. 

Більше  тебе  не  буде. 
Завтра  на  цій  землі 
Інші  ходитимуть  люди, 
Інші  кохатимуть  люди  — 
Добрі,  ласкаві  й  злі. 

Сьогодні  усе  для  тебе  — 
Озера,  гаї,  степи. 
І  жити  спішити  треба, 
Кохати  спішити  треба  — 
Гляди  ж  не  проспи! 

Бо  ти  на  землі  —  людина, 
І  хочеш  того  чи  ні  — 
Усмішка  твоя  —  єдина, 
Мука  твоя  —  єдина, 
Очі  твої  —  одні. 

16.XI.1962


Рецензии