Степи

Українські степи неосяжні
По них часто гуляють вітри
Коливають хліби вони ранні
І ростуть тут смачні кавуни.

Врожаї тут збирають роками
Щедро родить південна земля
Її пестять селяни руками
Наче мати своє немовля.

Заповідник Асканія-Нова
Його знають у світі давно
Заслуговує доброго слова
Для науки відкрите вікно.

Дніпро і Буг течуть роками
Водою їх степи живуть
Земля покрилася ставками
І верби там рясні ростуть.

Сюди лелеки прилітають
І різні тут живуть птахи
Вони краї ці облітають
Ростуть в степу  їх дітлахи.

Цей край міняється весною
Рясніють квіти по траві
Дивує він усіх красою
Степи сподобались мені.


Рецензии