Колекцiонери

Колекціонуємо моменти,
Із яких складається життя,
Та ні з ким не будемо відверті,
Не відкриєм  душі до кінця.
Колекціонуємо пригоди –
Ризикуєм і ступаєм крок,
Та чомусь не досягають згоди
В голові півтисячі думок.
Колекціонуєм таємниці,
Любимо пограти в шпигунів,
Але щирі посмішки на лицях
Хоч би хто із нас коли зустрів.
І знайомства колекціонуєм,
Називаєм друзями усіх,
Хто нам зрідка зателефонує,
Та не завжди згадуєм про них.
Із колекцій власних біографій
Ми щоразу іншу дістаєм,
І на сотнях різних фотографій
Через це себе не впізнаєм.
Хтось проводить нам аукціони,
Де і ти хоч раз та побував.
Знаємо, що там свої закони –
Кожен, хто не виграв, той програв.
Найцінніше вже комусь дісталось,
А всі інші лоти – не для нас.
Так, сьогодні знову ми програли!
Але іншим разом буде шанс!
Нам усім у власному музеї,
Де колекціям немає меж,
Ще бракує речі однієї,
Що її не купиш, не вкрадеш.


Рецензии