ЛОЗА

Зеленіє трава вже містами
Тягнеться до сонця й тепла
І лоза молода із бруньками
Ранній сік по весні налила.

Понад річкою верби і лози
Розправляють на сонці гілки
Не страшні їм ніякі загрози
Навіть примхи останні зими.

Дощ із снігом іще випадає
І гуляють холодні вітри,
Але лози і це не лякає
Бо вони вже ковтнули весни.

В дитинстві гралися лозою
Робили з неї тестеву
Метали стріли під горою
Тепер лиш згадками живу.

Росте лоза на Україні
І служить людям вже давно
Товари з неї роблять різні
Майстри це знають ремесло.

Любіть природу і цінуйте
Вона для нас є скарб земний
Її бездумно не руйнуйте
Це заповіт Вам мій такий.


Рецензии