Лудият

ЛУДИЯТ
          
Знаете ли, 
той е луд…
Луд го управлява.
Строг е и за кучи студ, но пък се раздава.
За бездомен и бедняк всеотдаен брат е,
прави се на смотаняк, а по ум Сократ е.
С доверчивост на глупак и инат безумен,
ръси обич за капак с нрав  пресладкодумен.
И такъв е ден след ден, не е само поза,
лъч отлъчен,
изкривен, в издивяла проза.
Той наистина е луд, ала е обичан,
сее вяра, но и смут…
Как не е наричан…
За нахалника е стръв, но с надежди чуди,
за доброто тръгва пръв…
Светите са луди…

Свети луд, вълшебства знам
из сърцата наши,
но душата му от там гонят я апаши.
Срам е да я възтешиш, срам да й отвърнеш,
лудостта да осветлиш,  след духа да тръгнеш.

Лудият  лудува в мен и с любов играе,
дръзновен и усмирен върхове чертае,
слънчеви гнезда реди, вижда ме красива
пази ме от зли беди и ме прави жива.
      "СВЕЧЕРЯВАНЕ НА ДОБРОТАТА"2011г.


Рецензии