Усмирен

УСМИРЕН
Тишината в храма ме теши...
Свещите са светещи души...
Иконите, светците на света,
даряват  ми смирена доброта.
С тишината  в храма Бог шепти:
Познавам те и опознай Ме ти!
В сърцето съм на моите чада...
Пийни си от светената вода…

Душата ми
разбунено море…
Сърцето ми
любов от Бог зове…
Очите ми
безмълвна самота,
потъват в храмa с нова светлина.

Тишината в храма не греши,
среща ме с любимите души...
а Бог шепти, шепти молитва в мен
и  живота срещам усмирен.


Рецензии