Не абмануся

Знiкнi з майго жыцця!...
З майго шляху адыйдзi!...
Забудзся маё iмя!...
Не трапляйся на маiм пуцi!...
Вочы свае заплюшч сустрэушы раптам мяне!
Здуж,малю цябе,здуж!Абыйдзi!Прамiнi!

Госпадзi,бачыш-плача Ангел,
Седзячы каля маёй спiны-
I не слязьмi,бачыш,а ужо кроу
Залiла крылы белыя...

Як пачуць мне сябе?Як пачуць мне цябе?-
Як сябе абмануць?Як усiх апраудаць?
Як забыцца сабе?Як забыць мне цябе?
Збегчы як?I не выць?Не страдаць?

Госпадзi,бачыш-плача Ангел,
Седзячы каля маёй спiны-
I не слязьмi,бачыш,а ужо кроу
Залiла крылы белыя...

Ведаеш Божа-зараз я лгу-
Знiчкай ужо стала дауно сама!
Перакрэслiла,размалявала усю судзьбу-
I навошта яшчэ жыва?

Госпадзi,бачыш-плача Ангел,
Седзячы каля маёй спiны-
I не слязьмi,бачыш,а ужо кроу
Залiла крылы белыя...

Бегчы,не бачачы мне куды!...
Хавацца ад цябе,ад сябе!...
Зiмы,нi было на свеце горшай зiмы...
Цi можа ужо гэта нi я?...
Знiкнуць з твайго жыцця!...
З шляху твайго адыйсцi!...

Госпадзi,бачыш-плача Ангел,
Седзячы каля маёй спiны-
I не слязьмi,бачыш,а ужо кроу
Залiла крылы белыя...

         ***

Не обману себя!


Исчезни из моей жизни!...
С моего пути уйди!...
Забудь имя мое!...
Не попадайся на моем пути!...
Глаза свои закрой,встретивши вдруг меня!...
Смоги,молю тебя,смоги!
Мимо пройти!Обойти!Обминуть!...

Господи видишь-плачет Ангел,
Сидящий за моей спиной-
И не слезами,видишь,а уже кровь
Залила крылья белые...

Как услышать мне себя?Как услышать мне тебя?
Как себя обмануть?Как мне всех оправдать?
Как забыться самой?Как забыть мне тебя?
Убежать как?И не выть?Не страдать?

Господи видишь-плачет Ангел,
Сидящий за моей спиной-
И не слезами,видишь,а уже кровь
Залила крылья белые...

Знаешь Боже-сейчас я вру
Невидимкой стала давно сама...
Перечеркнула,разрисовала всю судьбу-
И зачем-то еще жива?...

Господи видишь-плачет Ангел,
Сидящий за моей спиной-
И не слезами,видишь,а уже кровь
Залила крылья белые...

Бежать,не видевши мне куда!...
Прятаться от тебя,от себя!...
Зимы,не было на свете худшей зимы!
Или может уже это не я?...
Исчезнуть из твоей жизни!...
С пути твоего отойти!...

Господи видишь-плачет Ангел,
Сидящий за моей спиной-
И не слезами,видишь,а уже кровь
Залила крылья белые...


Рецензии