Розмовляй укра нською

Розмовляй українською,
думай,
живи,
бо ти українець.
Чи ні?
Уже собі давно не вірю:
я ж бо крадій
енергії нації!
А що ж до вас,
сучасники
мовної інфляції, -
ви давно
проїхали вашу
власну станцію.
Пора збиратися і мігрувати,
летіти кудись, втікати.
Та затиснуті в залізних гратах
ви надію устигаєте плекати,
що завтра прокинетесь -
й все буде добре.
Та всюди свинячі морди
всміхаються нам з біг-бордів.
Напевно, народжуючись, ми отримуємо
в духовні криниці технічний паспорт.
Чарівним мовчанням хворіємо,
потрапивши в мовну пастку,
бо у в тому паспорті
немає текстів українською.
Мовна стогнація
в нескореній нації -
дивно, чи ні?
Горять в огні
словники.
Розмовляй українською!
Думай!
Живи!
Бо ти українець!
Чи ні?


Рецензии