Кайтыйк Энкэйлэрнен, яннарына

Доньяда   Энкэйлэр  исэн   чакта ,
Яннарына   кайтыйк   куннакка .
Кулын  болгап  ,  озаткан   сукмакта .
Очрашулар   булсын  ,  шатлыкка .
                Кара сагыш салмыйк ж,аннарына!
                Кузлэрдэн   тозлы  яшь   таммасын !
                Офыклардан  эзлэп  , без  кайтканын,
                Сурелдермик   йорэк   ж,ылысын.
Энкэйлэр  утыртып  яннарына ,
Сагынудан  куллар  сыйпарлар .
Уфтанып   куйсан,да   курсэтмичэ ,
Кузлэре   кун,елне   ан,ларлар .
                Энкэйлэргэ   кайтыйк   яннарына ,
                Назлы     кузлэренэ     куреник .
                Исэн  чакта   якты   доньяларда ,
                Хормэт итеп  ,  кадерен  белик  .
Йорэк  белэн  сизэ ,  -  сорамыйча  ,
Шатлыгын,ны  ,  ж,ан  хэсрэтен,не .
Энкэй    ген э   белэ , -  юуатмыйча  ,   
Даваларга  ,  янган    кун,лен,не .
                Кара   сагыш   салмыйк   ж,аннарына ,
                Кузлэреннэн     яшьлэр    акмасын .
                Исэн   чакта   якты   доньяларда ,
                Язмыш   кайгы  –  хэсрэт  язмасын !
                ( 08, 03, 2012г.)
 


Рецензии
ПРИВЕТ МАРС! КАЙТЫП КИЛДЕМ БАШКИРИЯГА ЭНКЕЙ ЯНЫНА,ПИШУ ОТЧЕТ))))))))))))))

Рябина Хат   08.06.2014 19:45     Заявить о нарушении
На это произведение написано 5 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.