Райський сад

Сьогодні я потрапила до раю,
В чарівний сад,де яблунь стиглий плід,
Шептав мені:
                -- Зірви мене, благаю!
...І по траві я залишила слід
Ізтрушуючи  босою ногою,
Рясну,як дощик,вранішню  росу...
І милувалась дивною красою,
І  наче в рай,пірнула  в ту красу...


Додолу пишне гілля нахилили,
Немов жарини, ті  важкі плоди...
І вітерець війнув,і все ожило...
І знов хтось кличе:
                --Йди мерщій сюди!
В траві шовковій яблука червоні,--
Дивись,яка це  врода  неземна!
Бери  чарівні пахощі в долоні,
І,як вино із чаші,пий до дна...




І сипалися,сипались   додолу
Смачні плоди,неначе зорепад...
І хтось шептав:
                --- Збирай,неси додому,
Та в холоди пригадуй райський сад..!


Рецензии