Дощ обнiма село за плечi

Дощ обнімає село за плечі.
Схилили голови хати.
Пливе на човні сірий вечір.
Відтінком мокрої землі.
Хмарини дрібною ходою
У небі стежку протягли.
Краплинами летять додолу
Прозорі вісники журби.
На підвіконня лист осінній
Колючий вітер прикував.
І цілу нічку на бантині
Жалі на скрипці витинав.
Прокинувсь ранок небом ясним.
Розтали хмари. Дощ ущух.
Повстало сонце щире, красне
День вирвало з журбиних рук.


Рецензии