Целувката на слънцето

ЦЕЛУВКАТА
НА СЛЪНЦЕТО

Осем вечерта
Потънах
в аромата на нощта.
Миг
скиталеца
в теб зърнах
с дъх на странна самота,
стръвна,
дебнеща
и вряща,
прегоряла от тъга,
мъкнеща разбити срещи
през обратната река.

Поглед
верен и неверен
лъкатушеше над мен
и рисуваше пътеки
за несбъднат полуден.

Осем сутринта потънах
в синеока топлота,
в теб съзрях
да галопира
одата на радостта.
"ВЯТЪРЪТ НА СТРАСТТА"2007г.


Рецензии