Два брати два народи
Мій молодший брате,
Хто назвав тебе, «кацапе»,
Коли став ти «клятий»?
Як із стародавній мати –
Із Київський Русі,
Розійшлися рідні брати,
Що жили рука в руці?
Рідну кров хто розлучив,
Хто поставив грати,
Чом ти мову розучив,
Якій вчила мати?
Чом Шевченко не читав,
Не вчив «Заповіту»?
Стару Русь закатував,
Знищивши освіту.
Як ворожим злобним силам
Це вдалось зробити,
Один одного за мову
Хоче брата вбити?
І простий мужик слов’янський
Закрутивши вуса,
Ну поносить «по – хохляцькі»
Свого брата руса.
Але станемо! пишатись
Ми колись синами.
Коли за руки побравшись,
Стануть знов братами!
15 липня 2007 р.
Свидетельство о публикации №112031000722