Духтари оббоз

Ххавз холии...
Дил туро хоххад
Дар тунукобе бараххна лаххзае хомууш биншинии,
Акси сабзи бешаро бо тобиши дигар
Рууи оби тозаву орому беамвочч
Ххамчу дар оинае бинии...

Андаруни обххо бинии тани худро
Ххамчуноне ширмоххии равшану лаггжонаку зебо...
Пас равии дар ххавз зеру боз руу оии,
Синаххо,
Он чашмаххои шавккзоро бо ххавас бар обххо соии.

Он ду сина ду ччазира будаанд,
Ду ччазира,
К-аз назарххо монда пинххон,
То кунун накшудаанд...

Чор сууят об,
Пеши чашму пеши рууят об,
Хештанро худ мисоли чашмае тобии,
Хештанро ккитъаи танххои номакшуф дарёбии...

...Бо ххама ин ххам валекин
Орзуву ормонат норасост, –
Хушгиле набвад, ки гардад ххамгили ту...
Нест ин ччо ххамдилеву он дили ту
Дар ччаххони синаат танххои танххост,
Балки он танххотарин танххои дуньёст...

Он дили танххояту он ччони танххоят
Баччагии рафтаатро бозгардондан наметонанд.
Он дилу он ччони болигг
Боккии он нобалеггиро, ки монда,
Зарра-зарра аз ту меронанд...


Тарччумаи Низом Ккосим.


Рецензии