Барои хоххарам

Ххаст дар ёдат он тамуз, ки буд
Хонае дар канори рууд аз мо.
Гирдамон – хешу аккрабо ххозир,
Дар дил аммо хаёли тарсомез, –
Ки бувад умри мо чу як занччир,
Бохтххо – ххалккаххои беохир...

Ману ту шохаххои хушку тарем,
Шохаххоему шохбишкаста.
Барги моро шамол резонад.
Марги моро шамол тезонад.
Бо умеде, ки мераххонадамон,
Бо умеде, ки мерасонад амон,
Боггбонро ману ту мунтазирем,
Ноаён байни шохаххо руста...

Боз бо ххам расонд азал моро,
Бо ххамему валек  танххоем,
Гууй барччо, валек беччоем...

Факкат он хона – рууххи аччдодон
Рамзи пайванди охирини мост,
Байни хушку тари ччаххон барччост.

Балки як саччдагоххи ин дуньёст
Ёдгори накууи аччдодон.


Тарччумаи Низом Ккосим.


Рецензии