Сиккаи моххии

Медамад баххри сиёххи шаб,
Мешавии ту ггаркки мавччи уу,
Ххмчунон истораи баххриикафи дастат
Менишинад нарму шалхха тахх зи авччи уу....

Мешавии ту ггаркки мавччи уу...
Синоххоят ххамчунон медуз
Дар кафи озодааш озод мемонанд...

Мешавии ту ггаркки мавччи уу...
Дастххоят ххалкаи зону,
Сар ба зону мондаии бетоб,
Гууиё сангии ту, сангии ту,
Санги испеде ба зери об,
Панччаххои нарм-нарми обсабзи муу
Дар ту ххамчун мори обии хуурда печутоб...

Ххайкалии бал, ххайкали андуух,
Ххайкали андууххи ишкки поки духтарххо, ки айёме
Дошт айёмат ба рууи каф,
Лек аз осемагии руузе,

Пешпоии хуурду айёмат ба саар афтод...
Аз сари айём бигзашт обххо бисьёр,
Мондии андар умкки уу ночор.

Бар мисоли сиккаи моххии
Чашмххоят хира-хира дар назар оянд,
Шиштаии дар умкки баххри хотироти ман,
Моххии дарьёи ххусни туст чашмонат...

Ман зи дуриххои соххилххо
Сууи чашмонат ба ххасрат дида мегууям:
Дар ккатори селаи моххии чашмоне, ки то имрууз
Андаруни баххри ёди ман шино доранд,
Боз ххам як ччфти моххии мешавад ххамрохх...


Тарччумаи Зиё Абдуло


Рецензии