Номаххои баргххо

Резаборон боз ххам печидааст
Дар ххарири обие ин куучаро,
Зарбае афро зи мизон дидааст,
Мешавад баргаш дилу бедил ччудо.

Барги ууро чун кафи бубридае
Боди тарпанчча ба шиша чидааст.
Тифлиям дорад хханууз ин ччой сайр,
Дасти ууро момааш дорад ба даст...

Нусхае аз кафчаамро менихход,
Хат нависад бар азизе момаам,
Куудакии буду набуд чашми савод,
Кафчаххои коггазии буд номаам.

Барги афро дидаму омад ба ёд
Кафчаххои коггазии куудакии,
Номаххои беччавоби бо мурод,
Сууи дуньё мекашад оворагии...

Эй кафи парвозии ман, барги фарк!
Сила кун ххар сар, ки пеш ояд туро,
Дилшиносе бинаду ояд ба дард,
Ё азизе хат кунад шояд туро...


Тарччумаи Зиё Абдуло


Рецензии