Невинност

НЕВИННОСТ

Печал
в очите й витае,
печал
в усмивката тежи...
Защо ли?
Пролетно ухае
а в нея
пролетта тъжи.
Защо ли
нежността й мека,
събрала
нега на трева,
разнася
на въздишка лека
недоживяна синева?
Защо ли?
цялата й младост
показва,
че е рая тук
а негата
на тъжна благост
защо навява в мене студ?

Не знае ли,
че е щастлива,
защото просто е жена
и всичко,
всичко й отива
сред тези мъжки времена.
"ВЯТЪРЪТ НА СТРАСТТА"2007г.


Рецензии