Первоцвiт

То вигляда з проталин цвіт -
Розвідник весняного шуму.
З полону сніжного і суму
Відважно дивиться на світ.

Радіє спрагло небесам,
Промінню сонячнім і вітру.
І долю непохитну, світлу
Вершить ростком уперто сам.

Нехай короткий має вік -
Але який яскравий спалах! -
Коли все-все довкола спало,
Він одкривав весняний лік.

7.03.2012


Рецензии