ЖЕНА

http://www.youtube.com/watch?v=Nsgi0atWCbU

ЖЕНА
Неразгадана, но любима карта.
Екватор с  полюс ..
или Райски плод…
Каприз ли, смях ли, драма,
храброст в старта…
И всеотдайност и безмълвен брод…

Мечтите ли от дълбините живи?
Реалност ли, мираж, на нощ светлик,
усмивката на ручеи пенливи,
копнежен и пленяващ топъл вик.

Спасителка, от древността ругана.
Хетера, жрица на духовен мрак,
весталка на живот, небесна манна
от зазоряване до края чак.
Не разгадана карта е жената…
                13.12.11 г.


Рецензии