У садочку мама...

У садочку мати
Саджала бузок,
Іргу та калину,
Алеї квіток.

Смороду, малину,
Полуниць грядки,
Щоби смакували
Дітки та внучки.

Ранком, лиш світало,
Бігала з відром
До кринички чистої,
Тягала з трудом.

Лила поливала
З легкої руки,
Вимолювала доленьку
Сину та дочці:

"Ой земелько добра,
Роди, багатій!
Матінко Вкраїна,
Крильцями прикрий

Діточок, кохана
Ненько збережи,
Жити їм у парі
Вік наворожи!"

Чи чула рідненька
Мамині слова?
Чи сердечна була,
Чи допомогла?


Рецензии